Article_Top_970x250

Putin se narugao Greti, ona mu ironično odgovorila na Twitteru

uzvratila

Putin se narugao Greti, ona mu ironično odgovorila na Twitteru

lis 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Twitter

Nakon Donalda Trumpa, kanadskog člana parlamenta Maximea Berniera, Jeremyja Clarksona... i Vladimir Putin kritizirao je Gretu Thunberg, no mlada klimatska aktivistkinja ni njemu nije ostala dužna.

Baš kao što je promijenila opis na Twitteru kad je odgovarala Trumpu, isto je sad napravila i ruskom lideru. Naime, ruski predsjednik tijekom zasjedanja na energetskom forumu u Moskvi u jednom trenu spomenuo je strastveni govor 16-godišnjakinje, rekavši da ne "dijele zajedničko uzbuđenje" te da je ona "loše informirana", prenosi Indy100.

"Nitko nije objasnio Greti da je moderni svijet složen i drugačiji te da ljudi u Africi ili mnogim azijskim zemljama žele živjeti na istoj razini bogatstva kao u Švedskoj", nastavio je. "Siguran sam da je Greta ljubazna i vrlo draga djevojka. No odrasli moraju učiniti sve kako tinejdžere i djecu ne bi doveli u neke ekstremne situacije."

Komentatori na društvenim mrežama uglavnom nisu bili impresionirani njegovim oštrim pokušajem diskreditacije 16-godišnje aktivistice. Umjesto da odgovara Putinu, Greta je promijenila opis na Twitteru. "Veoma sretna, mlada djevojka koja se raduje sjajnoj budućnosti" promijenila je u "ljubazna, ali slabo informirana tinejdžerica."

Takav odgovor već postaje Gretin zaštitni znak, a ekipa na Twitteru pozdravila je njezinu reakciju koja je postala viralna.

Dnevnik.ba