StoryEditor

Putin prvi put komentirao incident u Kerču, evo kako je pravdao postupke ruske mornarice

Piše D  /  28.11.2018., 03:11h

Otkako se dogodio sukob pomorskih snaga Rusije i Ukrajine, ruski predsjednik Vladimir Putin tek je danas prvi put komentirao taj incident u tjesnacu Kerč. Podsjetimo, to je tjesnac preko kojeg je Rusija nedavno dovršila izgradnju strateški važnog mosta, koji povezuje Krim s ostatkom Rusije i koji se nalazi između Crnog i Azovskog mora.

Putin je naglasio da je incident, koji je okončao ruskom zapljenom triju ukrajinskih brodova i uvođenjem izvanrednog stanja u Ukrajini, zapravo dio "prljave igre" ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka, koji mora nekako suzbiti svoje političke protivnike na nadolazećim predsjedničkim izborima u ožujku 2019. godine.

Putin je rekao da je Ukrajina odgovorna za eskalaciju napetosti, s obzirom na to da je incident u Kerču namjerna i planirana provokacija ukrajinske mornarice.

Putin je isto tako stao u obranu pograničnih snaga, koje su zaustavile ukrajinske brodove u pokušaju prolaska kroz tjesnac Kerč, naglasivši kako im je to dužnost te da to nisu učinili, završili bi pred vojnim sudom, prenosi RT.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:46