StoryEditor
ruski predsjednik

Putin potvrdio da je ruski zrakoplov s ukrajinskim zarobljenicima oboren američkim sustavom "Patriot"

Piše desk  /  31.01.2024., 17:28h

Demilitarizirana linija s Ukrajinom treba osigurati sigurnost teritorije Ruske Federacije od dalekometnog naoružanja, zapadne proizvodnje, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

- Ova linija treba biti na tolikoj udaljenosti od naše teritorije da bi osigurala sigurnost od dalekometnih oruđa, prije svega strane proizvodnje, koje ukrajinske vlasti koriste za granatiranje gradova - rekao je Putin na sastanku s članovima Izbornog stožera prenosi RTRS.

Po njegovim riječima, ruski dronovi veoma efikasno rješavaju probleme u zoni specijalne vojne operacije.

- Oni rješavaju mnoge probleme koje je ranije bilo nemoguće riješiti osim uz pomoć frontalnih ili strateških jurišnih zrakoplova. Ali sada ih ove bespilotne letjelice rješavaju i to veoma uspješno. Јeftino, odlučno i veoma efikasno - rekao je on.

Prema njegovim riječima, ruske jedinice su angažirane na "potiskivanju neprijatelja od vitalnih naselja Ruske Federacije".

- To ćemo i uraditi. I to je glavni motiv naših momaka koji se bore i riskiraju svoje živote - da brane domovinu, da štite svoj narod. Potiskivat ćemo ih nazad - rekao je Putin.

Kako je istakao, ruska vojska kontrolira dio Avdejevke.

 

Putin: Il-76 oboren s pomoću američkog sistema "patriot"

Ekspertiza je pokazala da je zrakoplov Il-76 oboren raketom iz američkog sistema "patriot", priopćio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Kako je rekao, Rusija inzistira na međunarodnoj istrazi pada zrakoplova Il-76.

- Ukrajina vjerojatno želi da nas isprovocira na uzvratne akcije - ocijenio je ruski lider.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 17:30