StoryEditor
predsjednik rusije

Putin objavio ključni uvjet za rješavanje sukoba na Bliskom istoku

Piše desk  /  28.11.2023., 18:19h

Stvaranje palestinske države u granicama iz 1967. godine ključni je uvjet za rješavanje palestinsko-izraelskog sukoba, naveo je ruski predsjednik Vladimir Putin u poruci palestinskom lideru Mahmudu Abasu povodom Međunarodnog dana solidarnosti s palestinskim narodom.

- Sada, kada krvavi sukob donosi mnoge patnje civilima Palestine, smatram da je od posebnog značaja da se potvrdi dosljedni stav Rusije u korist realizacije legitimnih prava vašeg naroda da stvore vlastitu, suverenu državu u granicama iz 1967. godine s prijestolnicom u Istočnom Јerusalimu. Upravo je to ključni uvjet za postizanje sveobuhvatnog, dugoročnog i pravednog palestinsko-izraelskog rješenja situacije - navodi se u poruci Putina koju je pročitao zamjenik šefa ruske diplomacije Mihail Bogdanov na događaju u veleposlantvu Palestine u Rusiji, prenosi RTRS.

Ruski lider je istaknuo da je siguran da se zajedničkim naporima može osigurati dalji razvoj "tradicionalno prijateljskih rusko-palestinskih odnosa i međusobno korisne suradnje u različitim sferama".

Putin je dodao da rad u tom pravcu odgovara interesima obje zemlje i u skladu je s jačanjem regionalne sigurnosti.

- Želim vam dobro zdravlje i uspjeh, a svim Palestincima mir, prosperitet i napredak u njihovoj rodnoj zemlji - poručio je ruski predsjednik.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 09:53