StoryEditor

Putin o ulasku Ukrajine u NATO: ‘Mislim da se tu nema o čemu raspravljati‘

Piše D  /  16.06.2021., 06:06h

Prvi se medijima obratio Vladimir Putin koji je istaknuo kako je dijalog bio konstruktivan. Što se tiče cyber sigurnosti, istaknuo je kako su dogovorene zajedničke konzultacije. Također, dogovoreno je, kako je Putin istaknuo, da će američki i ruski veleposlanici preuzeti svoje funkcije.  

Rekao je da je razgovarao s američkim predsjednikom Joeom Bidenom i o Ukrajini. Vezano uz ulazak Ukrajine u NATO, kazao je: "Mislim da se tu nema o čemu raspravljati".  

Komentirao je i situaciju s Aleksejem Navaljnim, ruskim oporbenim čelnikom. Kazao je da se Navaljni vratio u Rusiju kako bi bio pritvoren, znajući da je prekršio zakon.  - Taj je čovjek znao da krši ruski zakon. Dva puta je osuđivan. Svjesno je ignorirao zakonske zahtjeve, naveo je.  

Putin je Bidena je opisao kao konstruktivnu, razumnu i iskusnu osobu. Istaknuo je kako se razlikuje od njegovog prethodnika, Donalda Trumpa.  

- Mogu reći da se međusobno razumijemo kada govorimo o crvenim linijama. Složili smo se da ćemo raditi na stabilnosti, rekao je. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:31