Article_Top_970x250

Putin o ulasku Ukrajine u NATO: 'Mislim da se tu nema o čemu raspravljati'

sastanak biden - putin

Putin o ulasku Ukrajine u NATO: 'Mislim da se tu nema o čemu raspravljati'

lip 16, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Joe Biden i Vladimir Putin, američki i ruski predsjednik, susreli su se danas u ženevskoj Vili Grange. Nakon nekoliko sati razgovora, održali su odvojene konferencije za medije.

Prvi se medijima obratio Vladimir Putin koji je istaknuo kako je dijalog bio konstruktivan. Što se tiče cyber sigurnosti, istaknuo je kako su dogovorene zajedničke konzultacije. Također, dogovoreno je, kako je Putin istaknuo, da će američki i ruski veleposlanici preuzeti svoje funkcije.  

Rekao je da je razgovarao s američkim predsjednikom Joeom Bidenom i o Ukrajini. Vezano uz ulazak Ukrajine u NATO, kazao je: "Mislim da se tu nema o čemu raspravljati".  

Komentirao je i situaciju s Aleksejem Navaljnim, ruskim oporbenim čelnikom. Kazao je da se Navaljni vratio u Rusiju kako bi bio pritvoren, znajući da je prekršio zakon.  - Taj je čovjek znao da krši ruski zakon. Dva puta je osuđivan. Svjesno je ignorirao zakonske zahtjeve, naveo je.  

Putin je Bidena je opisao kao konstruktivnu, razumnu i iskusnu osobu. Istaknuo je kako se razlikuje od njegovog prethodnika, Donalda Trumpa.  

- Mogu reći da se međusobno razumijemo kada govorimo o crvenim linijama. Složili smo se da ćemo raditi na stabilnosti, rekao je. 

Dnevnik.ba