StoryEditor
ruski predsjednik

Putin kritizirao ministra na sastanku vlade: "Gdje su ugovori? Što se praviš budala?"

Piše desk  /  12.01.2023., 12:17h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin prisustvovao je jučer sastanku ministara u vladi ove države, a tijekom susreta uputio je niz kritika zamjeniku premijera Denisu Manturovu.

Naime, Manturov koji je ujedno i ministar ekonomije i trgovine, informirao je Putina o napretku na potpisivanju ugovora u oblasti avijacije za 2023. godinu.

Između ostalog, naglasio je kako su narudžbe za nove avione, kako vojne tako i civilne poslane. Upravo ta rečenica, najviše je i zasmetala Putinu koji je održao kratku lekciju Manturovu.

"Nema čvrstih ugovora Denise. Ne razumiju što trebaju raditi. Predugo sve traje, očekujem da ubrzate sve. Nema ugovora za poduzeća u 2023. godini. Razumijete li o čemu pričam?", rekao je Putin.

Nakon toga, Manturov je pokušao objasniti ruskom predsjedniku kako ugovori postoje.

"Gospodine Putin, imamo ugovore u sklopu Ministarstva obrane. Lizing kompanije su također dio ugovora za proizvodnju helikoptera. Imamo sve spremno za ugovore za avijaciju", rekao je Manturov.

Ni ovo objašnjenje nije odgovaralo Putinu.

"Gospodine Manturov, imate skice, nemate ugovora. Hajmo pričati nakon sastanka. Znam da ne postoje ugovori s poduzećima, direktori su mi to rekli. Što se pravite budala? Kada će biti ugovori?", zaključio je Putin.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 19:22