StoryEditor
dotaknuo se i iraka

Putin kaže da je SAD uništio Jugoslaviju: "Rade surove stvari tisućama kilometara od svog teritorija"

Piše desk  /  23.12.2021., 07:35h
Gdje je Jugoslavija, a gdje je SAD? Uništili su tu državu”, rekao je Putin.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin govorio je o geopolitičkom odnosu snaga u svijetu i nekažnjivosti SAD-a za sve zločine koje su počinili diljem planeta.

“Naši američki partneri, da ih tako nazovemo, prethodnih godina, kako bi navodno osigurali svoje interese i svoju sigurnost, tisućama kilometara daleko od svog teritorija, radili su surove stvari bez ikakve reakcije Vijeća sigurnosti i UN-a. Jugoslavija je bombardirana – pod kojim izgovorom? Gdje je Jugoslavija, a gdje su SAD? Uništili su tu državu”, rekao je Putin na proširenom sastanku kolegija Ministarstva obrane Ruske Federacije, piše RIA Novosti.

Podsjetio je na sukobe i probleme s kojima se suočavala tadašnja Jugoslavija i zapitao se tko je dao pravo Amerikancima da bombardiraju jednu europsku prijestolnicu.

“Nitko. Oni su sami to odlučili, a sateliti su potrčali za njima i kimali glavom. To je sve međunarodno pravo”, rekao je Putin.

Predsjednik Rusije je dodao da su Amerikanci ušli i u Irak, razorili tu zemlju i “stvorili od nje leglo međunarodnog terorizma”.

“Zatim se pokazalo da su ih obavještajni podaci iznevjerili. A kako su ušli u Siriju, što, uz dozvolu Vijeća sigurnosti? Ne. Rade što god hoće”, zaključio je.

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 23:03