StoryEditor
ruski predsjednik

Putin: "Američka isporuka raketa dugog dometa samo će produžiti agoniju Ukrajine, ali neće promijeniti situaciju na frontu"

Piše desk  /  19.10.2023., 12:27h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin reagovao je na isporuku projektila dugog dometa ATACMS Ukrajini, nazivajući to greškom Sjedinjenih Američkih Država.

On je to kazao na press konferenciji nakon posjeta Kini.

"Naravno, moći ćemo da odbijemo ove napade (rakete ATACMS). Rat je rat. Najvažnije je da to neće promijeniti situaciju na frontu", rekao je Putin.

Putin smatra da je isporuka projektila od Amerikanca Ukrajini njihova "greška" jer izgleda da produžava "agoniju Ukrajine".

The Wall Street Journal je 17. listopada prenio da su u proteklih nekoliko dana SAD tajno poslale "mali broj" projektila dugog dometa ATACMS u Ukrajinu, a ukrajinske obrambene snage su ih već iskoristile za napad na dva aerodroma u okupirani Lugansk i Berdjansk.

Ukrajinski generalštab je izvijestio da su ukrajinske raketne snage i artiljerija pogodile dva helikoptera na mjestima sletanja, punkt za skladištenje municije i artiljerijsko vozilo koje pripada Rusima.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 10:59