StoryEditor

Pupovac odgovorio hoće li u Knin na proslavu Oluje

Piše D  /  26.07.2020., 02:07h

Zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac, koalicijski partner u Vladi RH, odgovorio je danas na pitanje hoće li doći u Knin na obilježavanje 25. obljetnice akcije Oluja.

„Pustite nas da razmislimo o tome što sve ti pozivi znače za nas, što sve ti pozivi znače za naše društvo. Što bi oni donijeli i što bi se trebalo napraviti da donesu nešto što će biti značajno. Ne samo za dan obilježavanja Oluje, nego za odnose između Hrvata i Srba i za odnose u Hrvatskoj“, odgovorio je Pupovac.

Podsjetimo, iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića potvrđeno je da će u Kninu u sklopu obilježavanja 25. obljetnice VRO "Oluja", Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odlikovati 9 ratnih vojnih zapovjednika te promaknuti 6 aktivnih časnika.

Odlikovanja će dodijeliti 4. kolovoza na kninskoj Tvrđavi, a dan kasnije, na Dan pobjede, održat će govor na glavnome kninskom Trgu Ante Starčevića, potvrđeno je iz Ureda predsjednika.

U Kninu će na Dan pobjede govoriti i predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića te predstavnik udruga proizašlih iz Domovinskog rata, a to će najvjerojatnije biti umirovljeni general Ante Gotovina.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:00