StoryEditor
sdss

Pupovac: "Mnogi će se pitati gdje mi je bila pamet? Još uvijek nije kasno"

Piše desk  /  06.05.2024., 13:30h

Pupovac je danas posjetio kordunsko mjesto Veljun, gdje su se okupili antifašisti, pripadnici srpske zajednice i potomci žrtava, kako bi odali počast za 525 nevinih civilnih žrtava ustaškog zločina koji se dogodio na današnji dan prije 83 godine.

"Prvo je nastavak razgovora kluba nacionalnih manjina, a nakon toga su mogući i drugi razgovori", započeo je. "I dalje smo jedinstveni i ostat ćemo jedinstveni, neovisno o tome kakva naša odluka bila i kakva se izvana činila", prenosi N1.

"Razgovarao sam s premijerom Plenkovićem i nisam mogao steći dojam o odricanju, bilo o odnosu premijera prema manjinama ili odnosu manjinskih predstavnika prema premijeru", dodao je.

"Niti ćemo dozvoliti ponižavanje ni političku segregaciju, niti ćemo slušati raspirivanje nacionalne i političke mržnje", poručio je Pupovac.

Kaže da će nakon ovoga mnogi staviti prst na čelo i da se nada da će biti mnogih koji će se pitati "gdje mi je bila pamet". "Još uvijek nije kasno, u jednom trenutku je izgledalo kao da smo ostali bez političke pameti, sad se suočavamo s posljedicama", dodao je.

"Čeka nas ozbiljan posao, da ne kažem ozbiljna borba, oko zajedničkih vrijednost, a riječ izdaja ne spada u te vrijednosti", dodao je.

"O tome tko će biti dio vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi – SDSS. Riječ o tome ćemo reći ako dođe vrijeme, a neće se dugo čekati na to", poručio je Pupovac. "Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj", tvrdi Pupovac.

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 17:54