27.11.2017., Zagreb- Na konferenciji za novinare Srpsko narodno vijece (SNV) i Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) predstavili su istrazivanja o zastupljenosti Srba u tijelima drzavne uprave, pravosudju i policiji. Photo: Patrik Macek/PIXSELLPATRIK MACEK/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
Predsjednik SDSS-a

Pupovac: "Milošević je dao mandat na raspolaganje"

Piše hina  /  21.02.2022., 10:32h
Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je u ponedjeljak kako je potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević dao mandat na raspolaganje, nakon što je prema neslužbenim informacijama osumnjičen u aferi s bespovratnim poticajima.

Nismo održali sve sastanke, nemamo ni sve informacije, ali na osnovu onoga što imamo, Milošević ima naše povjerenje i imat će ga jer je čovjek od povjerenja, rekao je Pupovac za N1.

"Milošević je čovjek iznimnih moralnih kvaliteta i častan čovjek. On sigurno zna što je najbolje za njega, Vladu i njegovu stranku, zbog toga je svoj mandat stavio na raspolaganje predsjedniku Vlade", izvijestio je.

To je učinio zbog njegova moralnog osjećaja i stava po kojem predsjednik Vlade, vladajuća većina i on sam procjenjuju što je u ovim okolnostima politički najbolje za Vladu.

Dodao je kako još trebaju vidjeti u čemu se sastoje činjenice po kojima se Milošević tereti, kako će se razvijati cijeli postupak pa će onda o svemu razgovarati.

Uskok je, ne objavivši identitete osumnjičenika, priopćio da sumnja kako je sada bivši ministar Darko Horvat, od studenog 2018. do kraja prosinca 2018., kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijelio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio osobno zainteresiran, kao i onima za koje su to od njega neposredno ili posredstvom njegove pomoćnice Mandac višekratno tražili: potpredsjednik vlade Boris Milošević, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković te bivši ministar Tomislav Tolušić. 

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 00:09