StoryEditor
europski sud za ljudska prava

PSBiH - Članovi Interresorne radne grupe razgovarali s Poirelom i Urumovom o izvršenju presuda “Sejdić i Finci protiv BiH”

Piše fena  /  10.11.2021., 17:44h
Članovi Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH razgovarali su danas s direktorom Direkcije za ljudska prava Vijeća Europe Christopheom Poirelom o izvršenju presuda Europskog suda za ljudska prava iz grupe predmeta “Sejdić i Finci protiv BiH”.

Naglašavajući činjenicu da je Komitet ministara Vijeća Europe u više navrata tijekom ove godine raspravljao o potrebi da BiH ispuni svoje obaveze i izvrši presude Europskog suda za ljudska prava iz grupe predmeta “Sejdić i Finci protiv BiH”, direktor Poirel izrazio je zadovoljstvo uspostavljanjem Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH.

Prema riječima direktora Poirela, Komitet ministara Vijeća Europe pažljivo prati rad Interresorne radne grupe, te je, imajući u vidu rastuću političku krizu u BiH, izrazio razočarenje i zabrinutost odsustvom konkretnijih rezultata rada ovog radnog tijela. S tim u vezi, Poirel je naglasio da će eksperti Venecijanske komisije nastaviti da pružaju pomoć Interresornoj radnoj grupi, te izrazio punu podršku Komiteta ministara Vijeća Europe rješenjima koja će omogućiti da naredni Opći izbori u BiH budu provedeni u skladu s presudama Europskog suda za ljudska prava.

Članovi Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH izrazili su zahvalnost dužnosnicima Vijeća Europe na podršci radu ove radne grupe. Oni su dužnosnike Vijeća Europe upoznali s dosadašnjim radom Interresorne radne grupe, te ponovili opredjeljenje svih značajnih političkih faktora da izvrše presude Europskog suda za ljudska prava iz grupe predmeta “Sejdić i Finci protiv BiH”.

Razgovoru članova Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH s direktorom Direkcije za ljudska prava Vijeća Europe Christopheom Poirelom prisustvovala je i šefica Ureda Savjeta Europe u BiH Bojana Urumova, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Dnevnik.ba

13. svibanj 2024 17:29