StoryEditor

PRVIH 100 DANA: Mostarski gradonačelnik zadovoljan urađenim

Piše D  /  07.06.2021., 04:06h

- Zadovoljan sam urađenim, apsolutno. Tempo bi sigurno mogao biti brži, odnosno moja želja je da bude brži. Međutim, javna uprava je takva kakva jest, ona je dosta spora, administrativnih prepreka u Gradu Mostaru je milijun, Gradskog vijeća nije bilo neko izvjesno vrijeme tako da smo morali te neke odluke koje su davno donesene, ponovno staviti na temu i uskladiti sa zakonima - kazao je Kordić, prenosi Fena.

Ocijenio je kako je mnogo toga urađeno te kako je zadovoljan smjerom u kojem se ide.

- Urađeno je puno posla, radi se puno. Puno stvari koje možda ljudi ne vide ovaj čas na terenu rade se u administraciji, preustroj, novi postupnici i sve ostalo što bi trebalo vrlo brzo biti vidljivo i na terenu kao konkretan učinak. Sve u svemu sam zadovoljan u kom smjeru idemo. Pozivam i građane ovim putem, da se svi uključimo u sređivanje našeg grada te da budemo malo odgovorniji kad je u pitanju komunala, odlaganje otpada i sve ostalo - poručio je gradonačelnik.

Uz predstavnike Grada Mostara, u akciji čišćenja sudjelovali su i predstavnici Oružanih snaga BiH, brojna udruženja građana, komunalna poduzeća, te ekološki aktivisti.

- Akciju je pokrenula Gradska uprava zajedno s par udruga koje su nam izašle u susret i zajedno s građanima Mostara pomogle da ovo sredimo. Posebno mi je drago da su se i Oružane snage BiH odazvale ovoj akciji. Došlo je dvadesetak momaka koji su mi u povjerenju rekli da su ovdje trenirali kada je bila u pitanju priprema za prijem u Oružane snage i oni su, kažu, emotivno vezani za ovaj prostor i nastavit će ovdje dalje svoje sportske aktivnosti. Tu su i JP ‘Parkovi‘, Civilna zaštita Grada Mostara, djelatnici Gradske uprave, svi smo se malo uključili da ovaj lokalitet sredimo s idejom da ga nastavimo i dalje održavati, a da to ne budu sporadične akcije. Ovaj put ćemo pokušati da nađemo kapaciteta u javnim poduzećima Grada Mostara da ovaj park kontinuirano održavamo - naglasio je Kordić.

Današnja akcija krenula je od igrališta Trimuša, a za sve sudionike bio je osiguran odgovarajući alat i zaštitna oprema. Po okončanju akcije najavljena je i prigodna zakuska.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:20