StoryEditor

Prvi veleposlanik iz Žepča: Ivan Dunđer veleposlanik Bosne i Hercegovine u Poljskoj

Piše D  /  10.09.2018., 10:09h

Ivan Dunđer rođen je 1983 godine, rodom je iz Žepča gdje je do odlaska u Poljsku i imao prebivalište. Zvanje magistra znanosti stekao je na Odsjeku za filozofiju i sociologiju Sveučilišta u Sarajevsku s prosjekom ocjena 10. Doktorant je poslijediplomskog doktorskog studija na Hrvatskom Sveučilištu u Zadru. Radio je u Federalnom Parlamentu Domu Naroda i Predsjedništvu BiH, prenosi Postaja.ba

Nakon svečanosti veleposlanik Dunđer je prenio prijateljske pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine predsjedniku Republike Poljske Andrzeju Dudi te kazao kako između dvije zemlje nema otvorenih pitanja i da će unapređenje ekonomske suradnje i daljnje razvijanje bilateralnih odnosa biti u vrhu prioriteta tijekom njegovog mandata u Poljskoj. Informirao je predsjednika Dudu o aktualnoj političkoj situaciji i procesu provedbe reformi u Bosni i Hercegovini u cilju integracije zemlje u EU.

Predsjednik Duda je tijekom razgovora iskazao opredjeljenje da će Poljska pružiti punu potporu Bosni i Hercegovini na njenom putu ka europskim i euroatlantskim integracijama.

Na kraju susreta poljski predsjednik je veleposlaniku Dunđeru poželio uspješan mandat i boravak u Republici Poljskoj, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 21:34