StoryEditor
beograd

Prvi obavještajac Srbije podnio ostavku: Traže da priznamo Kosovo, napustimo Republiku Srpsku, uvedemo sankcije Rusiji

Piše fena  /  03.11.2023., 16:50h

Aleksandar Vulin podnio je ostavku na mjesto direktora Sigurnosno informativne agencije, prenose mediji u regiji priopćenje iz te agencije.

Vulin je u priopćenju medijima naveo da SAD i EU "traže njegovu glavu kao preduvjet za neuvođenje sankcija Srbiji".

"Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet, ali neću dozvoliti da budem povod za ucjene i pritiske na Srbiju. Zato podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora Sigurnosno informativne agencije", navodi se u priopćenju.

Vulin je dodao da sankcije koje su mu uvedene jesu dokaz njegove uporne borbe za jedinstvo Srba.

"Ali uvođenje sankcija Srbiji, za što bi se iskoristilo moje dalje rukovođenje Agencijom, bile bi dokaz moje sebičnosti", naveo je Vulin.

Vulin je kazao da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Srbija susreću s prijetnjama i ucjenama koje se mogu porediti samo s austro-ugarskim ultimatumom iz 1914. godine.

"Od nas se traži da priznamo Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija. Ako bi pristali da to i učinimo sljedeći zahtjev bi bio protjerivanje kineskih investicija, bezuvjetna tehnološka i ekonomska zavisnost od Zapada, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvaćanje zapadnih vrijednosti u kojima nema mjesta za tradicionalnu obitelj i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu", napisao je Vulin.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 05:35