Article_Top_970x250

Prvi Hrvat s koronavirusom: "Jutros prvi put nisam imao temperaturu; prijatelji kažu da je Dinamo kriv..."

u karanteni

Prvi Hrvat s koronavirusom: "Jutros prvi put nisam imao temperaturu; prijatelji kažu da je Dinamo kriv..."

velj 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: 24sata

Prijatelji mi pišu da mora da sam nešto gadno zaribao kad nisam uspio curu zaraziti. Drugi kažu da je kriv Dinamo, jer da nije primio dva gola od Šahtara ja ne bih završio u Milanu, kaže Zagrepčanin.

Ovo je bilo prvo jutro da nisam imao temperaturu, a ni inače nisam imao neku visoku. Nije uopće prelazila 38 stupnjeva. Dobro se osjećam, bolje nego kad sam prije znao biti prehlađen. Brat još ima temperaturu, no on kaska za mnom nekih dva dana pa je to i očekivano, kaže za 24sata.hr prvi pacijent karantene, Zagrepčanin koji se u Milanu na utakmici Lige prvaka zarazio korona virusom.

'Nisam paničario'

Opisao je i o čemu je razmišljao kada je doznao da je pozitivan na koronu.

- Iskreno, cijelo vrijeme sam se ja osjećao prilično dobro i nisam se bojao niti u jednom trenutku. Nisam paničario ni razmišljao kao "au pa ljudi umiru od toga" jer naprosto nisam bio loše. Nisam imao niti imam nikakve respiratorne probleme, ne kašljem, ne boli me grlo, pluća su mi čista. No brinuo sam se za mamu, bake, djedove, kolege u firmi - kaže prvi pacijent koji se s bratom nalazi u izolaciji u bolnici Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

'Kažu mi da je Dinamo kriv'

Molio je da se isprave netočni navodi koji se šire medijima.

- Pratimo sve što se piše i javlja vezano za koronu pa sam negdje vidio da je objavljeno kako je majka moje djevojke doktorica koja me prva pregledala i da ona ima simptome. Dakle, to nije istina. Majka djevojke jest doktorica, no nisam je vidio, niti me ona pregledavala niti ima simptome - dodao je.

Djevojka koja je bila s njim u Milanu, gdje su putovali autobusom, dva puta je testirana i oba nalaza su negativna.

- Ona nema simptome niti temperaturu, osim što joj se malo bila digla od stresa kada sam joj javio da sam zaražen - rekao je pacijent.

Prijatelji i kolege mu se stalno javljaju i pomažu mu kratiti vrijeme te odagnati malo misli od korone. No virus je ipak top tema pa se i šale na račun istoga.

- O da, dosjetljivi su svi, smislili su nebrojeno viceva. Jedni mi pišu da mora da sam nešto gadno zaribao kada nisam uspio curu zaraziti. Drugi kažu da je kriv Dinamo, jer da nije primio dva gola od Šahtara ja ne bih završio u Milanu... Ma ima toga - dodaje nasmijano. S bratom blizancem, kaže, prolazi sve životne nedaće.

- Cijeli život smo skupa i prolazimo sve skupa, samo nas je nakratko bila odvojila korona. No ne zadugo - rekao je.

Kako je ovo tek jedan u nizu problema koji prolaze zajedno, novinari su ga pitali čega se na prvu sjeti kad su nedaće s bratom na tapeti, pa kaže: "Au, pa od vrtića do fakulteta. Zajedno smo i studirali pa smo i sve probleme oko ispita zajedno prolazili."

Bratova cura nije bila u opasnosti

Brat također ima djevojku.

- Ona nije bila u opasnosti jer se nisu vidjeli. Bila je na putovanju tako da nije bilo potrebe za testiranjem - rekao je.

Novinari su ga upitali je li istina da je vikend prije nego je završio u karanteni bio u izlasku jednog poznatog zagrebačkog narodnjačkog kluba.

- Ne, nije. Izlazak je bio planiran i dogovoren, no ekipa se raspala pa srećom do toga nije došlo - rekao je.

Ne zna koja je procedura nakon što se on i brat oporave.

- I nakon što nalazi budu negativni, morat ćemo još koji dan ostati na promatranju, tako su nam rekli - pojasnio je oboljeli.

Dnevnik.ba