Article_Top_970x250

Prvi čovjek SDS-a GOVEDARICA: Bit ću kao Radovan Karadžić

politički uzor

Prvi čovjek SDS-a GOVEDARICA: Bit ću kao Radovan Karadžić

ruj 18, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Govedarica je izgovorio riječi koje ljudima dobrog sjećanja lede krv u žilama.

Trebaju nam ljudi koji hoće napokon početi raditi za svoj narod. Moramo narodu vratiti dostojanstvo. Trebaju nam pobjede u ime naroda i za narod i Savez za pobjedu je spreman da te pobjede donese narodu Republike Srpske - zajednička je poruka kandidata Saveza za pobjedu s izborne konvencije održane prije dva dana na Palama.

I na ovom predizbornom skupu mogle su se čuti uobičajene poruke ovdašnjih političara. Pa ipak, da ovo ne bude uobičajeni skup, a ni poruke odaslane s Pala da ne budu nalik onima koje već godinama slušamo, pobrinuo se prvi čovjek SDS-a Vukota Govedarica. No, nije on napravio korak naprijed, nego je učinio stotinu koraka unazad, piše Dnevni avaz.

Govedarica je izgovorio riječi koje ljudima dobrog sjećanja lede krv u žilama. Najblaže rečeno, aktualni lider SDS-a praktično je pozvao na novi rat i pokušaj dovršavanja onoga što presuđeni ratni zločinac i prvi predsjednik ove stranke Radovan Karadžić sa svojim suradnicima - suučesnicima u zločinu, nije uspio dovršiti.        

- Večeras kada se ovo naše saborovanje završi ja bih zamolio Sonju i Ljilju kad se čuju sa svojim ocem i suprugom i našim prvim predsjednikom da mu prenesu pozdrave i da mu prenesu da je budući predsjednik Republike Srpske rekao da će ličiti na njega a da neće ličiti na onoga ko danas vodi Republiku Srpsku – kazao je, pored ostalog, Vukota Govedarica tijekom svog obraćanja žiteljima Pala.

Ako predstavnici međunarodne zajednice i nakon ovih riječi tvrde da u BiH nedostaje istinske želje za dogovorom, tad bi se konačno trebali javno oglasiti i priopćiti kod koga takva želja izostaje. Očigledno je, naime, da su dopuštanjem retorike kakvu godinama slušamo iz usta Milorada Dodika, u njegovoj političkoj konkurenciji dozvolili buđenje ratnih aveti. Jer, danas je jasno, više nego ikad prije, da je jedino karadžićevskim srbovanjem moguće poraziti srbovanje aktualnog prvog čovjeka Republike Srpske.

Tražili ste, gledajte. Ali, što sad? Što kad je zamišljena granica prekoračena? 

Dnevnik.ba