StoryEditor

Prvi čovjek Bošnjaka u Srbiji čestitao Komšiću i Izetbegoviću na pobjedi

Piše D  /  08.10.2018., 06:10h

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin, uputio je danas čestitku Željku Komšiću povodom izbora za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

- Vašim izborom za člana Predsjedništva BiH stvaraju se uvjeti za izgradnju moderne građanske države Bosne i Hercegovine, zasnovane na vladavini prava, tržišnoj ekonomiji i konkurentnom gospodarstvu, što su preduvjeti za uspostavljanje stabilnog i trajnog mira, sigurnosti i suradnje na Balkanu – kaže se u čestitki.

Bošnjaci Sandžaka, dodaje se u čestitci, pamte vas kao prvog veleposlanika BiH u Beogradu koji je posjetio Sandžak i pokazao brigu za položaj Bošnjaka u Sandžaku, priopćeno je iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća sa sjedištem u Novom Pazaru.

 

Veliki uspjeh SDA

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin također je uputio je čestitku predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću, povodom uspjeha koji je SDA ostvarila na jučer održanim općim izborima u Bosni i Hercegovini.

Bošnjačko nacionalno vijeće sa sjedištem u Novom Pazaru navodi se u čestitki, da kao najviše legitimno predstavničko tijelo Bošnjaka u Srbiji, izražava posebnu radost zbog izbora Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

- Ovaj veliki uspjeh SDA predstavlja radost za sve Bošnjake u svijetu koji se osjećaju dijelom jedinstvenog bošnjačkog nacionalnog korpusa kao i za sve prijatelje jedinstvene, cjelovite i nedjeljive Bosne i Hercegovine buduće članice Europske unije i NATO-a - priopćeno je iz BNV-a.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:40