StoryEditor

Prosvjednici spalili restoran kod kojeg je policija ubila crnca

Piše D  /  14.06.2020., 08:06h

Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gdje je tijekom dana gradonačelnik Keisha Lance Bottoms rekao da je šefica policije Erike Shields prihvatila hitnu ostavku zbog smrti 27-godišnjeg Raysharda Brooksa. Slike na lokalnoj televiziji prikazivale su restoran u plamenu više od 45 minuta prije nego što su vatrogasne ekipe stigle ugasiti plamen.

Ostali demonstranti krenuli su na autocestu i zaustavili promet, prije nego što je policija postavila red automobila kako bi ih zaustavila.

Vlasti još nisu objavile imena dvojice časnika koji su bili uključeni u pucnjavu. 

Brooksova kćer u subotu je proslavila rođendan, rekli su njegovi odvjetnici. Ubojstvo Afroamerikanca Brooksa dogodilo se nakon više od dva tjedna demonstracija u većim gradovima SAD-a zbog smrti 46-godišnjeg Afroamerikanca Georgea Floyda, koji je 25. svibnja umro pod koljenom policijskog službenika u Minneapolisu.

Policija je pozvana nakon što joj je javljeno da je Brooks zaspao u automobilu kroz prolaz u restoran. Policajci su bezuspješno pokušali testirati na alkohol, a zatim privesti, navodi Istražni biro Georgije.

Okružni državni odvjetnik okruga Fulton, Paul Howard, rekao je u izjavi e-poštom da je njegov ured "već pokrenuo intenzivnu, neovisnu istragu incidenta", dok čeka nalaze Državnog istražnog biroa.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:35