StoryEditor

Prosvjednici probili ogradu pred zgradom Predsjedništva u Beogradu, sukobili se s policijom

Piše D  /  17.03.2019., 01:03h

Trenutno ih je tamo nekoliko stotina, a uzvikuju: ‘Vučiću, lopove‘. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom sinoćnjeg ulaska prosvjednika u zgradu Radio televizije Srbije (RTS) i pokušaja oporbenih čelnika i organizatora prosvjeda da u programu javnog RTV-a priopće zahtjeve sudionika prosvjeda ‘1 od 5 milijuna‘ koji već tri mjeseca u Beogradu i u desecima gradova Srbije traže slobodu medija i ostavku šefa države

Osim primarnog zahtjeva da predsjednik Vučić i SNS odu s vlasti, prosvjednici traže da se ispune preduvjeti za poštene demokratske izbore – počevši od slobode medija, prenosi Tportal.

Vođa Dveri Boško Obradović jutros je izjavio da su prosvjednici opkolili zgradu Predsjedništva.

‘Ne damo Vučiću da izađe, on danas mora podnijeti ostavku. Šetali smo tri mjeseca, neće da nas čuju. Pozivamo sve Beograđane, sve građane da nam se pridruže. Pozivamo i policiju koja osigurava zgradu da prijeđe na stranu naroda i uhapsi Aleksnadra Vučića. On mora odgovarati za sve što je napravio‘, poručio je Obradović. Nakon Vučićevog obraćanja, još jednom je pozvao sve da opkole zgradu.

‘Ako pacov ima pacovske kanale, izaći će‘, rekao je vođa Dveri.

Vučić je došao u Predsjedništvo oko 10:30 sati pješke, kroz Pionirski park, a u podne se počeo obraćati javnosti. Ispred zgrade Predsjedništva postavljena je ograda, koju su prosvjednici ubrzo nakon početka Vučićevog govora probili, ali je policija pod punom opremom stala ispred njih.

Vučić se obratio javnosti i odgovarao na pitanja novinara.

Komentirajući probijanje ograde, rekao je da ni ‘fašist Obradović, ni tajkun Đilas nisu naročito hrabri da idu dalje, osim na uplašene dame u desku RTS-a‘.

‘Srbija neće dozvoliti da nasiljem ugrožavate bilo koga‘, poručio je Vučić, dodajući da ih se ne boji.

‘Nije meta ni RTS, nego onaj tko se ne plaši u lice sve da im kaže. Meta sam ja što provodim nacionalnu konsolidaciju Srbije i što je Srbija svaki dan jača‘, rekao je.

Vođa ‘Dveri‘ Boško Obradović sinoć je, pred zgradom RTS-a, pozvao sve okupljene na prosvjed ispred Predsjedništva Srbije u vrijeme kad se Vučić obraća javnosti na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:11