StoryEditor

Prosvjednici na deponiji Uborak dobivaju 20 KM, za noćne dežure 30 KM

Piše D  /  03.02.2020., 09:02h

Najnovije otkriće HMS-a dodatno ide u prilog postavljenoj tezi da deponija Uborak postaje prvorazredno političko pitanje.

Istovremeno, danas su nastavljeni razgovori unutar radne skupine koju čine predstavnici gradskih i županijskih vlasti te predstavnici udruge građana „Jer nas se tiče“. Predstavnici te udruge izvijestili su javnost da je na sastanku predloženo 6 lokacija kao potencijalne lokacije za izgradnju nove mostarske deponije.

 

Bespravna gradnja uz Uborak

Nijaz Hodžić, jedan od istaknutih članova građanske inicijative „Jer nas se tiče“ dužan je Gradu Mostaru oko 45.000 KM po osnovi rente i naknade za uređenja građevinskog zemljišta na kojemu se nalazi njegova kuća u blizini regionalne deponije otpada na mostarskom Uborku, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

Također, HMS je početkom siječnja objavio da većina vlasnika kuća, koje se nalaze u blizini deponije Uborak nije platila spomenutu rentu i naknadu za uređenje građevinskog zemljišta, sukladno odluci tadašnje mostarske Općine Sjever.

 

Uloga komšićevca Džubura

U skupini onih koji javnim istupima daju do znanja da im je stalo da Uborak bude blokiran je i Komšićev parlamentarac (zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH) Ahmet Džubur („ugledni“ obiteljski ekološki biznismen) koji je nedavno mostarskog gradonačelnika Ljubu Bešlića optužio za „urotu protiv građana sjevernog dijela grada kojega želi trajno kontaminirati.“

Dnevnik.ba

11. travanj 2024 17:29