Article_Top_970x250

Prosvjedi u Bruxellesu protiv policijskog nasilja: Priveden veliki broj osoba

nakon smrti mladića

Prosvjedi u Bruxellesu protiv policijskog nasilja: Priveden veliki broj osoba

sij 24, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

U glavnom gradu Belgije, Bruxellesu građani su prosvjedovali protiv rasizma i policijskog nasilja. Stotine prosvjednika okupilo se na trgu Mont des Arts, u blizini središnjeg željezničkog kolodvora u Bruxellesu noseći antirasističke transparente.

Na prosvjedima su izvikivali parole: "Nema pravde, nema mira", "Stop policijskom nasilju", "Stop rasističkoj policiji", "Želimo pravdu", prenosi Fena.

Održana je i minuta šutnje u znak sjećanja na 23-godišnjeg afričkog tinejdžera Ibrahima Barriea, koji je preminuo u pritvoru u Bruxellesu, prenosi Anadolija.

Policija je privela mnoge prosvjednike s obrazloženjem da su prosvjedi bile nedozvoljeni. Bruxelleska policija prethodno je najavila da bi u prosvjedima moglo biti dopušteno najviše 100 ljudi zbog epidemije nove vrste koronavirusa.

Policija je privela tinejdžera Ibrahima Barriea s obrazloženjem da se nije pridržavao epidemioloških mjera poduzetih u sklopu borbe protiv koronavirusa. Navedeno je da je Barrie mobilnim telefonom snimio video policije, a zatim pobjegao.

Barrie, koji je uhićen i odveden u policijsku stanicu, sat vremena kasnije izgubio je svijest, a umro je u bolnici u koju je prebačen. Tužiteljstvo je pokrenulo istragu o smrti mladića.

Dnevnik.ba