StoryEditor
španjolski trg

Prosvjed u Mostaru zbog divljanja cijena namirnica i goriva

Piše desk  /  06.07.2022., 18:34h

I Mostar se pridružio prosvjedima građana koji se danas širom BiH održavaju u brojnim gradovima ili su, pak, zakazani za večernje sate.

Prosvjed građana koji negoduju zbog ogromnog vala poskupljenja svih životnih namirnica u najvećem gradu na Neretvi je počeo u 17 sati na Šetalištu.

Iako na početku nije djelovalo obećavajuće, budući da se u startu bila okupila šačica ljudi, ipak, usprkos vrućini, preko 200 građana je stiglo na Šetalište, prenosi Avaz.

Njima se obratio Muharem Hindić Mušica, jedan od najpoznatijih aktivista, koji, inače, svake srijede na Španjolskom trgu mirno prosvjeduje zbog sveukupne situacije u BiH.

- Građani Mostara, uskoro će biti velike demonstracije u cijeloj zemlji, da skidamo ove s vlasti... Siromaštvo je odavno prešlo granice - poručio je on.

Marin Bago, također, poznati aktivist i predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača podsjetio je na visinu potrošačke korpe, ali i kazao kako BiH nikada nije imala više novca.

 - Sve su zemlje poduzele mjere da zaštite građane, samo su naše vlasti sebi podigle plaće.. Moramo tražiti da ulože u našu poljoprivredu, uvozimo 70 posto hrane.. Nemamo vremena čekati spore demokratske procese. Prošlo je 30 godina. Moramo se probuditi. Moramo tražiti naš novac - kazao je Bago.

Nakon sat vremena, mirni prosvjed građana u Mostaru je završen.

Dnevnik.ba

25. siječanj 2023 14:45