Article_Top_970x250

Prosvjed radnika Vitezita: Napustit će svoja radna mjesta

prosvjedno okupljanje

Prosvjed radnika Vitezita: Napustit će svoja radna mjesta

svibnja 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Radio Vitez

Prosvjednim okupljanjem ispred zgrade Uprave, uposlenici Poslovnog sustava Vitezit iz Viteza još su jednom iskazali nezadovoljstvo situacijom u kojoj se nalaze i u koju su, kako kažu, dovedeni mimo svoje volje.

Naime, nakon višemjesečnog prekida proizvodnje, uzrokovanog nedostatkom potrebnih sirovina, odlučili su se prosvjednim okupljanjem ukazati na činjenicu da od 11. mjeseca prošle godine nisu primili plaću, a zbog prirode posla, realna opasnost prijeti svim stanovnicima Viteza i šireg područja.

Oko 220 uposlenika Vitezita vjeruju da ovaj bivši gigant u sektoru namjenske industrije ima budućnost. 

Za kraj ponovimo, uposlenici Vitezita, ukoliko odgovore od nadležnih ne dobiju, napuštaju svoja radna mjesta, ostavljaju ih nezaštićena u svakom smislu, a o kolikoj se opasnosti radi, govori i podatak da se trenutačno u krugu Vitezita nalazi 150 tona baruta, 6 tona TNT-a, 370 tona kiselina i oko 23 tone otpale kiseline s ostacima nitroglicerina.

Za petak su djelatnici Vitezita najavili mirno okupljanje pred zgradom Općine Vitez.

Pokušavajući doznati i, uvjetno rečeno, drugu stranu priče, kontaktirali smo predsjednika Nadzornog odbora Vitezita, Jusufa Sivru, koji nam je rekao kako nije ovlašten za davanje izjava, dok se generalni direktor nije javljao na naše pozive, prenosi Radio Vitez.

Dnevnik.ba