StoryEditor
njemačka

Prosvjed protiv Katoličkih dana u Stuttgartu: Aktivist odjeven u Isusa sa svinjskom glavom izazvao veliku pozornost

Piše desk  /  26.05.2022., 14:00h

Aktivisti svjetske organizacije za zaštitu životinja PETA-e prosvjedovali su u srijedu u Stuttgartu. Povod prosvjeda bila je konzumacija životinjskih proizvoda na Katoličkim danima, manifestaciji koja se održava ovih dana u Stuttgartu.

U središtu prosvjeda bio je aktivist koji je bio odjeven kao Isus, visio je s križa, a na glavi je imao masku svinje.

Ovim pothvatom su željeli simbolično prikazati patnju životinja povezanu s konzumacijom mesa, jaja i ostalih životinjskih proizvoda.

Ostali aktivisti na prosvjedu su nosili plakate s natpisima poput “Ne ubij” ili “Podijeli život = živi veganski”. PETA kampanjom poziva da se manifestacija Katolički dani koristi “kao znak dobročinstva i da služi samo veganska jela”, piše u priopćenju PETA-e.

Prema PETA-i, aktivisti za prava životinja su u ožujku kontaktirali organizatore Katoličkih dana i apelirali na njih da događaj učine veganskim. Međutim, njihov zahtjev je ostao bez odgovora, piše Fenix magazin.

“Podijelite život’ – moto ovogodišnjih njemačkih Katoličkih dana – je ciničan”, rekao je Daniel Cox, vođa tima za kampanju.

PETA naglašava da veganska prehrana treba biti u skladu s motom događaja Katoličkih dana koji ove godine glasi ‘dijelimo život’.

Fotografiju s prosvjeda PETA-e pogledajte ovdje.

Dnevnik.ba

07. prosinac 2023 00:11