Article_Top_970x250

Prosvjed ispred Skupštine Srbije, šesti dan zaredom

beograd

Prosvjed ispred Skupštine Srbije, šesti dan zaredom

srp 12, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Na platou ispred Skupštine Srbije okupljaju se prosvjednici. Kako navodi, iza Skupštine nalazi se policija, desetak konjanika i oko 40 policajaca.

Primjetni su policajci i u Pionirskom parku i kod Gradske skupštine, prenosi N1.

Policija je zatvorila promet na tom potezu Bulevara Kralja Aleksandra, s obzirom na to da se građani okupljaju i na ulici.

Skupovi su najavljeni i u Nišu, Čačku i još nekoliko gradova, dok su građani Novog Sada za danas najavili dolazak za glavni grad Srbije.

Prethodno je danas SzS održao konferenciju za novinare. Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kazao je nešto ranije da su, kako je naveo, "parapolicijske strukture", koje su "bez legitimacija uhićivali prosvjednike" prethodnih dana, bliski sa bivšom državnom tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova Dijanom Hrkalović.

Jučerašnji prosvjedi su bili mirniji i protekli su gotovo bez incidenata, osim u Beogradu gdje je na kraju došlo do sukoba sa policijom. Tom prilikom je uhićeno 42 osobe, osumnjičenih da su sudjelovali u neredima i napadima na novinare, a kamere su zabilježile da su na kraju prosvjeda građane privodili i sakupljali i u holu parlamenta. 

Dnevnik.ba

Tagovi: