Article_Top_970x250

Prošlo 27 godina od zvjerskog zločina vojnika Armije BIH nad nedužnim civilima u selu Miletići

ratni zločin mudžahedina

Prošlo 27 godina od zvjerskog zločina vojnika Armije BIH nad nedužnim civilima u selu Miletići

tra 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Prije 27 godina, 24. 4. 1993., u hrvatskom selu Miletići kod Travnika mudžahedini potpomognutim lokalnim pripadnicima Armije BiH počinili su zločin nad hrvatskim civilnim stanovništvom.

Prije 27 godina, 24. 4. 1993., u hrvatskom selu Miletići kod Travnika mudžahedini potpomognutim lokalnim pripadnicima Armije BiH počinili su zločin nad hrvatskim civilnim stanovništvom. Selo Miletići udaljeno je od Mehurića koji je bio sjedište odreda El-mudžahid tek tri kilometra, a u potpunosti se nalazilo u okruženju snaga Armije BiH.

Šezdesetak mještana Hrvata 24. travnja 1993. napali su mudžahedinski borci i pripadnici Armije BiH iz lokalnih sela u dolini rijeke Bile.

U Miletićima je stradalo pet osoba hrvatske nacionalnosti, od kojih je četvero civila: Frano Pavlović, Tihomir Pavlović, Vlado Pavlović i Anto Petrović.

Ti zločini opisani su u dokaznom materijalu koji se nalazi u sudskom spisu predmeta Blaškić na haškom sudu, i o tome možete pročitati na stranici 53. na linku službene stranice haaškog suda.

Tu možete vidjeti da su ljudi klani nazubljenim mesarskim lancima, da su im vađene oči i slične stravične stvari koje zdrav um teško može i zamisliti, piše Predrag Nebihi za Kamenjar.com.

Posebno je zanimljiv slučaj ubojstva dva rođaka, Tihomira i Vlade Pavlovića. Kako bi opravdali svoje gnjusne zločine muslimanski vojnici su izmislili da su rođaci držali oružje i time bili legalne mete vojnog napada, ali je u daljnjem tijeku suđenja dokazano da su isti pripadali kršćanskoj sekti “Jehovini svjedoci” kojima vjera zabranjuje držanje i nošenje bilo kakvog oružja. Jedan od počinitelja tih gnjusnih zločina, Hamid Malenković je iz sela Mehurići kod Travnika, a to selo je poznato kao prva baza mudžahedina koji su posredstvom iranske revolucionarne garde i pod krinkom “humanitrnih djelatnika” stigli u BiH. To je i danas, uz nešto poznatiju Gornju Maoču najjače uporište vehabista i salafista u BiH.

Pa imate mudžahedinski zločin u selu Čukle u općini Vitez opisan na stranicama 60. – 61. na gornjem linku.

Dekapitaciju najmanje devetorice Hrvata opisao sam u jednom statusu jučer, tako da ću sad samo ponoviti referencu, a to je stranica 177. također na gornjem linku.

Dva svjedoka u predmetu Delić u Haagu potvrdili su da mudžahedini nisu primali zapovjedi od nikoga osim od emira (vođe) a to je bio Abu Maali, koji je već tad na listama UN-a bio označen kao terorist.

Isto tako, isti svjedoci potvrdili su da mudžahedinski emir nije primao zapovjedi ni od koga osim od Alije Izetbegovića.

Dnevnik.ba