StoryEditor

Prosinečkog pitali bi li preuzeo Hrvatsku: Evo što je odgovorio

Piše D  /  20.06.2021., 08:06h

Ako bi Zlatko Dalić nakon Eura prihvatio poziv Fenerbahčea, a HNS ga pozove za izbornika, bi li prihvatio poziv i pokušao vratiti u reprezentaciju Ivana Rakitića? 

"Uh, ne bih ja sad o tome. Najvažnije je da smo mi sada svi uz Hrvatsku. Pa, tko ne bi prihvatio HNS i Hrvatsku? Raketu su prerano pustili, prebrzo ga odbacili. Ne treba moliti nikoga da igra za Hrvatsku, ali Rakitić bi nam sigurno dobro došao."

Podsjećamo, turski mediji su jučer, na dan utakmice Hrvatske i Češke na Euru, objavili da je hrvatski izbornik Zlatko Dalić sve dogovorio s Fenerbahčeom te da nakon Eura preuzima turskog velikana. 

Prosinečki (52) je pak u zadnje vrijeme zaredao s debaklima u Turskoj. Pretprošlu sezonu s Kayserisporom završio je na predzadnjem mjestu i trebao je ispasti iz prve lige. Međutim, Turski nogometni savez je odlučio da za 2019./2020. nema ispadanja zbog poteškoća izazvanih pandemijom koronavirusa.

Zatim je preuzeo Denizlispor. Tamo je prošle sezone dobio otkaz nakon što je u prvih osam kola osvojio samo pet bodova, zbog čega je bio predzadnji na tablici. Neposredni povod za njegov neplanirani odlazak iz kluba bilo je ispadanje u četvrtom kolu Kupa od trećeligaša Turgutluspora porazom na domaćem terenu.

Prosinečki je samostalnu trenersku karijeru počeo prije 11 godina u Crvenoj zvezdi. Vodio je još Kayserispor u dva navrata, Denizlispor te kao izbornik Azerbajdžan i Bosnu i Hercegovinu, piše Index.

Dnevnik.ba

11. svibanj 2024 04:59