StoryEditor

Prosinečki o Dinamu i Zvezdi: Nismo spremni za te utakmice...

Piše D  /  03.08.2021., 08:08h

U slučaju da prođu svoje sljedeće prepreke, Dinamo varšavsku Legiju i Crvena zvezda Sheriff, u sljedećem će se krugu ova dva kluba iz bivše države susresti.

Dva kluba čije su utakmice bile obilježene negativnom energijom puno puta, nerijetko je bilo i sukoba, a derbija između dvaju klubova gdje je došlo do sveopćih nereda i gdje je Zvone Boban udario milicajca i dan danas se sjeća veliki broj ljudi.

Danas su Zvezda i Dinamo dva kluba otprilike sličnog ranga. I jedni i drugi više-manje svake godine igraju u europskim natjecanjima, na sličnom su rangu, nerijetko namuče i velika imena, a trener Zvezde odmah je rekao kako bi to mogao biti pravi ‘klasiko‘.

Taj mogući susret prokomentirao je za SportKlub i bivši igrač obaju momčadi, Robert Prosinečki:

- Ma mi nismo spremni za ove utakmice. Nažalost, to je svakom jasno. Što bih sad ja trebao reći tko je bolji, tko će proći.. Treba prvo preskočiti Legiju i Sheriff - rekao je ‘žuti‘ i dodao kako o tome više nema namjeru govoriti.

Zanimljivo, Dinamo je jedini i posljednji susret protiv srpskog kluba nakon neovisnosti Hrvatske imao 1997. godine protiv Partizana. Marić, Cvitanović, Viduka, Marić, Cvitanović, brojalica je koju su tih dana svi znali. Dinamo je tada slavio s 5-0.

Od hrvatskih klubova, Inter Zaprešić je 2005. godine izgubio od Zvezde s ukupnih 7-1, a 2000. godine Cibalia je iz Intertoto Kupa izbacila Obilić.

Ukoliko zaista dođe do susreta Dinama i Zvezde, čekaju nas vatreni susreti na Maksimiru i Marakani. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:12