StoryEditor

Prosinečki će u Sarajevu biti po treći put operiran

Piše D  /  30.01.2019., 10:01h

Kako piše Dnevni avaz, završni kirurški zahvat bit će obavljen do 15. veljače te ne bi trebao trajati više od jednog sata.

Podsjećamo, Prosinečki se po povratku iz Las Palmasa, gdje je reprezentacija BiH 18. studenog 2018. igrala prijateljsku utakmicu protiv Španjolske, požalio na bolove u trbuhu, a četiri dana kasnije hospitaliziran je.

Dan kasnije Prosinečki je operiran zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović. Drugi, kraći operativni zahvat obavljen je 1. prosinca 2018. godine.

Avaz također piše da su NFSBiH i KCUS uvjereni da će Prosinečki biti spreman voditi reprezentaciju BiH u predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine, a BiH prvu utakmicu igra 23. ožujka na Grbavici protiv Armenije.

Podsjećamo, ovo nije prvi put da Prosinečki ima zdravstvenih problema. Prije devet godina želučana bakterija uzrokovala mu je probleme s centrom za ravnotežu.

Legendarni hrvatski nogometaš prije osam godina počeo je uspješnu samostalnu trenersku karijeru. U siječnju je preuzeo reprezentaciju BiH koja je neuspješno završila kvalifikacije za SP i odmah s njom postigao veliki napredak.

Osvojio je skupinu drugog razreda Lige nacija, i to tako da u konkurenciji Austrije i Sjeverne Irske nije izgubio nijedan meč, a njegova selekcija pri tome je primila samo jedan gol. Tako je izborio plasman u elitnu skupinu za Ligu nacija sljedeće godine te drugu jakosnu skupinu prilikom ždrijeba za Euro 2020. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 10:45