StoryEditor
granatiranje zatvora

Proruski separatisti: Ukrajina je ubila 53 zarobljena borca Azova; Ukrajina: Lažete da biste okrivili nas

Piše Fena  /  30.07.2022., 10:38h

Proruski separatisti u istočnoj Ukrajini tvrde da su 53 ukrajinska borca iz Azova, koji su zarobljeni prilikom pada Mariupolja, ubijena u ukrajinskom granatiranju zatvora. Ukrajina tvrdi da su napad izveli Rusi kako bi okrivili Ukrajinu i prikrili ubojstva i mučenja ratnih zarobljenika, prenosi Reuters.

Rusija nastavlja s narativom da je Ukrajina bila ta koja je granatirala zatvor u mjestu Olenivka u kojem su držani zarobljeni pripadnici Azova. Ovu tvrdnju je ponovio i predsjednik Dume Vjačeslav Volodin.

- Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij i Sjedinjene Američke Države stoje iza napada na zatvor u Jelenovki, svjedočenje militanata iz Azova zahtijevalo bi odgovor čelnika niza zemalja NATO-a - rekao je Volodin.

Ukrajina za napad optužuje Rusiju i traži da međunarodni Crveni križ i UN istraže napad.

Savjetnik predsjednika Volodimira Zelenskija rekao je da scena napada izgleda kao da je zatvor namjerno spaljen i da bi raketni udar rasuo tijela po mjestu udara.

Navodi se da su osobe koje su držane u zatvoru u Olenivki bili pripadnici bataljuna Azov, koji su bili posljednji branitelji Mariupolja i koje je Rusija nastojala prikazati kao neonaciste i ratne zločince.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:52