StoryEditor

Proračunskim korisnicima u ŽZH isplaćen je regres

Piše D  /  20.07.2021., 12:07h

Po riječima dopredsjednika Vlade ZHŽ-a i županijskog ministra financija Tonija Kraljevića, regres za ovu godinu je, kao i ranije, obračunat u iznosu od 50 posto prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji BiH u posljednja tri mjeseca prije isplate.

Odluku o utvrđivanju visine i načinu isplate naknade za korištenje godišnjeg odmora (regres) za 2021. godinu donijela je Vlada ŽZH-a na jednoj od svojih posljednjih sjednica, naveli su iz Ministarstva financija.

Kako stoji u obrazloženju te odluke, pravni temelj za njezino donošenje sadržan je u Zakonu o izvršenju proračuna, gdje je propisano da osnovicu za obračun plaće, visinu naknade za topli obrok i visinu naknade za korištenje godišnjeg odmora utvrđuje Vlada ŽZH-a na prijedlog Ministarstva financija i članka 10. Odluke o naknadama iz osnove materijalnih prava zaposlenih kod korisnika proračuna u ŽZH-u.

Tu je navedeno da zaposleniku pripada naknada na ime korištenja godišnjeg odmora – regres te da će Vlada, ovisno o priljevu sredstava u proračun, za svaku proračunsku godinu posebnim aktom utvrditi visinu i način isplate naknade na ime korištenja godišnjeg odmora, javlja Fena.

Iz Ministarstva financija ŽZH podsjećaju kako je prošle godine visina regresa iznosila 470 maraka, prenosi Fena.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:37