StoryEditor

PROPUŠTA FINALE EUROPSKE LIGE Mhitarjan ne smije ući u Azerbajdžan

Piše D  /  10.05.2019., 01:05h

Henrih, ti znaš da ne možeš s nama pa eto, uživaj pred televizorom. Otprilike je tako zvučala poruka Unaija Emeryja njegovom igraču Henrihu Mhitarjanu koji zbog zaoštrenih odnosa njegove Armenije i zemlje domaćina finala Azerbajdžana ne smije ući u Bakuu gdje će se 29. svibnja igrati finale Europske lige.

Arsenal je s 4-2 na Mestalli srušio Valenciju i tako potvrdio prednosti od 3-1 iz prve utakmice i ušao u finale EL. Armenac je u obje utakmice odigrao zajedno 45 minuta, ali u finalu sigurno neće nastupiti.

Još od rata za Gornji Karabakh prekinuti su svi diplomatski odnosi između Armenije i Azerbajdžana te je na snazi zabrana ulaska svih Armenaca u Azerbajdžan, kao i obrnuto pa će Mhitarjan morati utakmicu gledati iz Londona jer ne smije ni ući u mjesto održavanja finala, prenose 24sata.hr. UEFA je objavila kako će podržati Arsenal u traženju vize za svog igrača, ali konačnu odluku donosi azerbajdžanska vlada.

Spomenuti je igrač istu situaciju imao i u grupnoj fazi Europske lige kad je ostao u Londonu, a njegova je momčad igrala pobijedila Karabakh u gostima 3-0. I kod ždrijebanja europskih natjecanja UEFA razdvaja klubove iz te dvije zemlje, ali ovaj put nisu mogli spriječiti ‘sudar suprotstavljenih zemalja‘.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:36