StoryEditor

Propovjednik Papinskog doma: Isus Kriste je živi BOG

Piše D  /  22.12.2018., 11:12h

Više nego za spasenje onih koji nisu poznavali Krista, moramo se brinuti za spasenje onih koji su ga upoznali, a žive kao da nikada nije postojao, zaboravivši potpuno na svoje krštenje, te udaljivši se od Crkve i svake vjerske prakse – upozorio je Papin propovjednik. Što se tiče spasenja prvih – podsjeća o. Cantalamessa – Sveto pismo nas uvjerava da Bog ne čini razlike među ljudima, već prima onoga koji ga se boji i čini pravdu, bez obzira kojem narodu pripada, prenosi KTABKBIH

Njegova ponuda spasenja je univerzalna – kazao je o. Cantalamessa i nastavio – Bog se skrbi za to da se svi ljudi spase, a ne da znaju tko je njihov spasitelj. Bog je ponizan u stvaranju. Ne stavlja svoju etiketu na sve, kao što to čine ljudi. Na stvorenjima nije napisano da ih je stvorio Bog. Njima je prepušteno da Ga otkriju.

Životno okruženje u kojem se rađa i razvija svaka autentična kršćanska teologija je Duh Sveti. U Duhu Svetom – kazao je propovjednik Papinskoga doma – još uvijek je Isus taj koji nam i dalje otkriva Oca, jer je Duh Sveti sada Duh Uskrsloga, Duh koji nastavlja i primjenjuje djelo zemaljskog Isusa. Živi Bog, za razliku od idola, Bog je koji diše i Duh Sveti je njegov dah. Duh Sveti je u povijesti dah uskrsloga Gospodina.

Duh živoga Boga stvara u čovjekovoj nutrini stanje milosti zbog koje jednoga dana doživi veliko prosvjetljenje te otkrije da Bog postoji, da je stvaran – rekao je Papin propovjednik i zaključio – Onima koji Boga traže drugdje, samo među stranicama knjiga ili u ljudskom umovanju, treba ponoviti ono što je anđeo rekao ženama: "Zašto tražite Živoga među mrtvima?"

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:09