Article_Top_970x250

Pronađeno sedam mrtvih, a 70 migranata spašeno na Sredozemnom moru

maroko

Pronađeno sedam mrtvih, a 70 migranata spašeno na Sredozemnom moru

pro 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Brod marokanske obalne straže spasio je 70 subsaharskih migranata iz plovila u Sredozemnom moru i izvukao sedam tijela poginulih, doznaje se u ponedjeljak od vojnog izvora.

Brod je počeo tonuti u noći na ponedjeljak u Alboranskom moru na krajnjem zapadu Sredozemlja, a prevozio je stotinjak migranata prema Španjolskoj, navela je španjolska udruga Caminando Fronteras koja je navela da su 24 osobe nestale.

Informacije te nevladine udruge koja prati kretanje migranata na Mediteranu nije još potvrdila marokanska strana. Spašeni, među kojima ima deset žena i jedno malo dijete, nalaze se u teškom stanju i prebačeni su na njegu u Nador, na sjeveru Maroka, prema marokanskom vojnom izvoru.

Među smrtno stradalima su tri žene, dodaje isti izvor.

Oko 25.000 osoba je poginulo od siječnja 2014. u pokušaju dolaska do Europe, prema posljednjim podacima Međunarodne organizacije za migracije (IOM). Velika većina ih je stradala u Sredozemnom moru na putu prema Europi.

Plovila iz Maroka često pokušavaju stići do Kanara, španjolskog arhipelaga.

U brodolomu početkom prosinca na toj atlantskoj ruti poginula su 62 migranta, uglavnom Gambijaca i Senegalaca, prema podacima IOM-a, prenosi Hina.

Dnevnik.ba