StoryEditor

Pronađeni dnevnik razotkrio burnu vezu pilota i ubijene Britanke: "Žao mi je..."

Piše D  /  19.06.2021., 10:06h

Babis Anagnostopoulos (33) priznao je kako je u napadu bijesa ubio 20-godišnju Caroline Crouch, nakon što mu je ona zaprijetila da će tražiti razvod i odvesti njihovu kćer Lydiju. Suprugu je ugušio jastukom, a kad je shvatio da je zbilja mrtva, uhvatila ga je panika pa je izmislio priču o brutalnoj pljački. Napravio je to jer "nije htio odgajati dijete iz zatvora".

Hladnokrvni ubojica, inače grčki pilot, tijekom policijskog ispitivanja tvrdio je kako je Caroline bila agresivna, ali on ju je svejedno volio.

- Bacila je kćer u krevetić, a mene je udarila, zbog toga sam izgubio živce one noći kad je ubijena - izjavio je Anagnostopoulos. Priznao je i da je ubio njihova sedmomjesečnog haskija kako bi pljačka djelovala "uvjerljivije" - vjerovao je, naime, kako "nitko ne bi pomislio da bi on mogao nauditi psu", prenosi Jutarnji.hr.

- Isprva sam se htio riješiti Carolineina tijela, ali nisam mogao... Gledao sam je i plakao. Zato sam policiji rekao da su nam razbojnici ušli u kuću. Bio sam u panici, nisam znao što da radim - rekao je Babis. Policiji je slagao kako su trojica maskiranih muškaraca vezali suprugu i njega, prijetili njihovoj kćerkici pištoljem, zadavili Caroline pa pobjegli s 10.000 funti, koje su supružnici planirali iskoristiti za građevinske radove na novom zemljištu koje su kupili.

image

Mjesto zločina u Ateni (Foto: Profimedia)

Policija je pronašla i dnevnik ubijene koji je otkrio kako je Britanka suprugu prvi put rekla da će ga napustiti još u srpnju 2020., kad je njihova beba imala samo mjesec dana. Napisala je i kako je htjela otići od njega prije nego što je ostala trudna, no predomislila se jer nije željela da joj kći odrasta bez roditelja. Spominjala je i njihove česte te žestoke tučnjave, čak se prisjetila i incidenta u kojem je ona supruga udarila, a on razbio vrata. Kroz cijele izvode iz dnevnika, Caroline tvrdi kako su se svađali jer su "njoj divljali hormoni", zbog čega joj je bilo "vrlo neugodno".

- Razmišljam o odlasku... Razmišljam o tome da odem k svojoj sestri, ne znam mogu li nastaviti s Babijem... Ali opet, toliko ga volim da ga ne mogu napustiti, iako me ova veza boli - pisala je Crouch.

A svega nekoliko sati prije šokantnog priznanja zločina koji je zgrozio Grčku, Babis je u srijedu viđen kako na misi za pokojnicu grli rastrojenu majku svoje ubijene supruge - grcao je u suzama gledajući Carolineine fotografije, rekli su svjedoci. Upravo ga je ondje policija i privela - rekli su mu da su uhitili nekoga i da mora doći u postaju identificirati osumnjičenoga. Babis je molio policiju da mu dopuste da prvo posjeti Carolinein grob, no oni su to odbili.

image

Foto: Instagram

Njegova priča o pljački ispostavila se lažnom nakon što su podaci prikupljeni s fitness tragača na Carolineinu zapešću pokazali da je njezino srce prestalo kucati prije nego što se dogodila navodna provala. Osim toga, ubojičin telefon pokazao je da se Anagnostopoulos kretao s tavana u podrum i natrag, iako je tvrdio kako je cijelu tu noć proveo vezan za krevet. I podaci sa sigurnosne kamere u kući otkrili su da je memorijska kartica ubijene uklonjena iz telefona u 1.20, nekoliko sati prije nego što je Babis tvrdio da su opljačkani. Bude li osuđen, prijeti mu doživotni zatvor.

- Sve je priznao vrlo brzo nakon uhićenja - rekao je da se neko vrijeme borio s Caroline, čak su se i potukli, nakon što su cijelu noć razmjenjivali ‘bijesne‘ SMS-ove dok je on bio u prizemlju, a ona na tavanu. U jednom trenutku, kad mu je supruga napisala da je glup, izgubio je hladnokrvnost, onemogućio nadzornu kameru kuće, izvadio njezinu memorijsku karticu i bacio je u zahodsku školjku, popeo se na tavan, gdje je Caroline gurnuo na krevet i ugušio je jastukom, a psa je utopio u blizini njihove kuće - izjavio je viši policijski istražitelj. 

Anagnostopoulos je iz ćelije čak i progovorio za grčku mrežu ANT1 rekavši da ‘zaslužuje kaznu‘, te da je lagao zato što se bojao da će ići u zatvor i neće moći odgajati kćer.

- Želim se ispričati roditeljima moje supruge. Znam da isprika nije dovoljna, ali ja sam samo razmišljao o svom djetetu - rekao je pilot dodavši da je odbio psihijatrijsko vještačenje jer je potpuno svjestan svojih postupaka.

- Želim samo jednu stvar - da moja mala Lidya završili ili kod moje obitelji ili kod obitelji moje pokojne supruge. Ona mi je cijeli život.

Istraga je pokazala i da je Caroline u noći zločina pokušavala rezervirati hotelsku sobu za sebe i kćer.

image

Babis Anagnostopoulos (Foto: Profimedia)

Inače, par se upoznao dok je Babis bio na odmoru na grčkom otoku Alonissosu, gdje je Caroline, rođena u Velikoj Britaniji, živjela s roditeljima od svoje osme godine. Vjenčali su se 2018., a kćer im se rodila lani u lipnju. Sudbina 11-mjesečne djevojčice i dalje je nejasna - vlasti odbijaju reći hoće li dijete preuzeti socijalne službe ili će se o njemu skrbiti baka i djed - Carolineina majka Filipinka i otac Britanac.

- Babis je bio ljubomoran suprug, stalno je kontrolirao Caroline i ona je bila duboko nesretna. Nije se smjela družiti s prijateljima koliko je htjela i neprestano se žalila na njegovo ponašanje - ispričao je prijatelj para za grčke medije, a prenosi Daily Mail.

Grčka policija isprva je slijedila trag priče o provali, čak je uhitila i osumnjičenika, Gruzijca s debelim dosjeem o nasilnim provalama, koji je zemlju pokušao napustiti s lažnom putovnicom, no nisu ga uspjeli povezati sa zločinom.

U Babisa su počeli sumnjati prije nekoliko tjedana kad su intervjuirali terapeuta para. On im je dao važne dokaze o turbulentnoj vezi grčkog pilota i 20-godišnje Britanke - ona je, naime, poslije rođenja kćeri patila od postporođajne depresije, a i Anagnostopoulos je imao neke probleme, no oni zasad nisu precizirani.

Očekuje se da će Babis u petak biti i službeno optužen za ubojstvo.

image

Babis Anagnostopoulos (Foto: Profimedia)

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:39