Article_Top_970x250

Promocija zbirke pjesama Ivana Volića „Prostori sebe“ promovirana u Mostaru

mladi pjesnik

Promocija zbirke pjesama Ivana Volića „Prostori sebe“ promovirana u Mostaru

svibnja 29, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Dnevnik.ba

Promocija zbirke pjesama pod nazivom „Prostori sebe“, autora Ivana Volića, održana je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

O zbirci je govorita prof. Tina Laco, urednica i recenzentica zbirke i dr. sc. Iva Beljan, profesorica na Studiju hrvatskoga jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Prof. Tina Laco izjavila je kako nova zbirka poezije Ivana Volića svjedoči o njegovom osobnom i pjesničkom sazrijevanju, u kojemu je, po njezinom mišljenju, primjetna pjesnikova potreba za otklonom od vanjskog svijeta i procesuiranje različitih impulsa  i opažaja unutar njega samoga.

„Volić se prepušta i uživa u stihovnom poniranju u samoga sebe, u intimnome istraživanju, bez 'skrivenoga', 'višega' cilja. U tome istraživanju otkriva ironizaciju kao mogućnost suočavanja sa svijetom, rezignaciju kao racionalan odabir, procesualnost umjesto 'brze spoznaje'“, rekla je Laco.

Autor zbirke iskazao je zahvalnost svima koji su mu pomogli u realizaciji njegovog novog djela te je naglasio kako su mu odaziv publike i emocije koje je osjetio najbolji poticaj za budući rad. Za zbirku je naveo da je prepuna motiva vezanih za Mostar.

„Nakon objave zbirke i promocije u Travniku, mislim da je još samo ovo nedostajalo. Zbirka je prepuna ovoga grada jer boraveći više od tri godine u Mostaru, dopustio sam da ta mostarska svakodnevica bude i moja ne sluteći koliko sam je, u suštini, zavolio“, poručio je autor.

Ivan Volić student je diplomskog Studija hrvatskog jezika i književnosti i novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a zbirka ''Prostori sebe'' je njegova druga zbrika koja je izašla u nakladi Katoličkog školskog centra ''Petar Barbarić'' u Travniku.

Dnevnik.ba