Article_Top_970x250

Promocija monografije za Hajdukov 107. rođendan

split

Promocija monografije za Hajdukov 107. rođendan

velj 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nije lako na 60 stranica ove male monografije opisati sve što je klub prošao u 107. godina. Hajduk je velika i duga priča, klub velike povijesti. Zahvaljujem svima koji su sebe ugradili u povijest kluba, istaknuo je Kos.

U prepunoj kino-dvorani stadiona Poljud, točno na 107. Hajdukov rođendan održana je promocija knjige Jurice Gizdića HNK Hajduk Split, na kojoj se okupila brojna Hajdukova obitelj, nogometaši, treneri i djelatnici svih generacija.

Nova Gizdićeva monografija posvećena splitskim "bilima" ima 60 stranica i bogati fond fotografija, a kako je najavljeno do ljeta bi trebala biti prevedena na engleski, njemački, talijanski i španjolski jezik. Govoreći o knjizi Ivan Kos, predsjednik Uprave Hajduka je rekao da je riječ o pravoj osobnoj iskaznici kluba koja na najbolji način predstavlja njegovu povijest, prenosi HRT.

Nije lako na 60 stranica ove male monografije opisati sve što je klub prošao u 107. godina. Hajduk je velika i duga priča, klub velike povijesti. Zahvaljujem svima koji su sebe ugradili u povijest kluba, istaknuo je Kos. Pozdrave i rođendanske čestitke gradonačelnika Andre Krstulovića Opare prenijela je njegova zamjenica, Jelena Hrgović.

Svima nama Hajduk je u srcu i svima nam je zajednička želja da klub nastavi ovim dobrim putem rada i djelovanja. Sadašnji model upravljanja klubom pokazao se dobrim, te ga mogu primijeniti i drugi domaći nogometni klubovi. Povodom 107. rođendana što drugo možemo poželjeti velikom Hajduku nego da živi vječno i da ga prate ljudi velika srca kakva je, u prvom redu, njegova vjerna publika. Neka Hajduk živi s gradom i neka bude drugo ime grada, izjavila je zamjenica Hrgović.

Sam Gizdić je rekao kako je radeći na svojoj 18. po redu knjizi o Hajduku dao najbolje od sebe. Priznao je kako mu je to najteža knjiga koju je radio o Hajduku, jer sažeti 107. godina na 60 stranica nije bilo nimalo lako.

Prvi primjerci knjige su poklonjeni obiteljima Matošić, Vukas i Broketa.

Obilježavanje 107. rođendana Hajduka počelo je u utorak misom u crkvi Svetog Ante na Poljudu za sve preminule nogometaše, djelatnike, članove i navijače kluba, a nakon toga je izaslanstvo "bilih" za sve navijače i članove poginule u Domovinskom ratu položilo vijence na spomen ploču na sjevernoj tribini poljudskog stadiona, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250