Article_Top_970x250

Promet usporen na većini dionica

bihamk:

Promet usporen na većini dionica

tra 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Ilustracija

U tijeku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca prometuje usporeno, jednom trakom. Molimo sve sudionike u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u tunelu 1.mart na autoputu A-1 smjer Zenica jug- Lašva,promet  je obustavljen i preusmjeren na lijevu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu, prenosi BIHAMK

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je promet. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila prometuje se jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima u toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se prometuje sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).

Na većini puteva u našoj zemlji prometuje se po vlažnom ili mokrom kolovozu.

Na planinskim prijevojima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeliramo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična pretjecanja.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prijelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250