StoryEditor

Promet u BiH se odvija nesmetano, oprez zbog magle uz riječne tokove

Piše D  /  28.03.2019., 08:03h

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću)prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tijekom dana, zbog pojačanog prometa vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici.

Jednom trakom prometuje se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, kao i na M-2 u Neumu.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Danas će u vremenu od 11 do 15 sati, na dionici magistralnog puta M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik (u mjestu Potpeć), zbog minerskih radova, dolaziti do kratkotrajnih obustava prometa u intervalima do 15 minuta.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:04