StoryEditor

Prolijevali pivu u crkvi pa potom istukli svećenika - policijskog kapelana

Piše D  /  06.08.2018., 02:08h

Dvojica mladih muškaraca u crkvi Sv. Josipa u Zadru, u nedjelju ujutro oko osam sati između klupa za vjernike, prolijevali su pivu i još neku tekućinu. Pri tom su vrijeđali vjernike i pobjegli, prenosi Večernji.hr.

Kada je jedan od vjernika sve dojavio 36-godišnjem svećeniku, ovaj je potrčao za njima tražeći objašnjenje događaja. No, dvojac vandala ga je fizički napao i lakše ozlijedio. Svećenik je naime zadobio ogrebotine na glavi, modrice na ramenu, kao i ranu na podlaktici.

Prema opisu napadača od kojih je “jedan bio istetoviran po rukama i nogama” policija je privela dvojicu mladića u dobi od 20 i 23 godine na obavijesni razgovor o napadu na, kako nam je potvrđeno iz policije, svećenika koji je ujedno i policijski kapelan.

Iako smo u više navrata pokušali kontaktirati svećenika ipak ga nismo uspjeli dobiti, pa tako ni komentar na navodne sumnje da iza ovog fizičkog ali i više vandalskih napada na crkvenu imovinu stoje “pripadnici sekti i okultizma”. Na crkvi je navodno već ranije ispisivano niz grafita i pentagrama.

- Obrada slučaja je još u tijeku i stoga još uvijek ne možemo govoriti o prekršajnoj ili kaznenoj odgovornosti počinitelja - rekao nam je glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan.

Dnevnik.ba

 

25. travanj 2024 12:19