Program potpore Hrvatima u BiH: Šest općina iz RH i četiri iz BiH realiziraju projekte vrijedne 1,2 milijuna kunaARHIVA
StoryEditor
PREKOGRANIČNA SURADNJA

Program potpore Hrvatima u BiH: Šest općina iz RH i četiri iz BiH realiziraju projekte vrijedne 1,2 milijuna kuna

Piše hina  /  18.05.2022., 12:34h

Šest gradova i općina iz Hrvatske s četiri partnerske jedinice lokalne samouprave iz Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu realiziraju šest projekata obnove i izgradnje infrastrukture, odgojnih i zdravstvenih ustanova vrijednih 1,23 milijuna kuna, izvijestili su u srijedu iz te županije u BiH.

Radi se o projektima koji se realiziraju u sklopu Programa potpore Hrvatima u BiH s ciljem razvoja lokalnih zajednica kojeg provodi hrvatsko Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Zajednički projekti ukupne vrijednosti 1,23 milijuna kuna rezultat su brojnih susreta i projekata koje su predstavili dužnosnici Županije Zapadnohercegovačke i općina s dužnosnicima iz Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju.

Tako grad Hrvatska Kostajnica s općinom Posušje realizira projekt poboljšanja i očuvanja lokalne infrastrukture u središtima ovih dviju lokalnih sredina.

Dječji dom Sv. Ana iz Vinkovaca realizira projekt obnove s Domom za djecu s posebnim potrebama 'Marija naša nada' iz Širokog Brijega. Taj grad realizira i zajednički projekt s općinom Topusko s ciljem uređenja parka za djecu s posebnim potrebama. U projekt obnove i opremanje vrtića uključeni su te institucije iz Ljubuškog i Karlovca.

Za poboljšanje zdravstvenih usluga odobrena je suradnja Zavodu za zdravstveno osiguranje Županije zapadnohercegovačke i Opće bolnice Zadar. Prema istim navodima općina Grude i Grad Imotski realizirat će dva projekta obnove prometnice koja ih povezuje te obnove općinske zgrade u toj bosanskohercegovačkoj općini.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 17:07