Article_Top_970x250

Proglašeni najbolji sportaši Bugojna u 2017.

SPORTSKI SAVEZ

Proglašeni najbolji sportaši Bugojna u 2017.

velj 03, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Najbolji sportaši i sportske ekipe Bugojna u 2017. proglašeni su sinoć na svečanosti, koju je organizirao Sportski savez grada.

Epitet najuspješnijih sportaša ponijeli su član Taekwondo kluba Bugojno Velid Pidro i članica Karate kluba Bugojno i Ženskog nogometnog kluba Bugojno Ema Cetin, prenosi Fena.

U ekipnoj konkurenciji, najbolji uspjeh u prošloj godini ostvarili su članica Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Marina Lukić, i član Nogometnog kluba „Iskra“ Elvedin Nebić. Za najbolje sportske ekipe proglašene su Ženski nogometni klub „Iskra“  i Muški rukometni klub „Iskra“.

Nagrade su uručene najboljim sportašima i sportskim ekipama u predpionirskoj, pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj kategoriji, te sportašima s tjelesnim oštećenjem Muameru Ćerimiću i Nihadu Ohranu, u pojedinačnoj, i Klubu sjedeće odbojke “Iskra”, u ekipnoj konkurenciji.

Prigodna priznanja uručena su najboljem sportskom radnicima Asimu Šahmanu i Dženanu Mahmutbegoviću, trenerima Fuadu Mahmutoviću i Amelu Novaliću, te sportskom novinaru Azamu Mandžiću.

Plakete Sportskog saveza dobili su Elma Basara, Nahid Šupić i Nisvet Gasal, koji su svojim angažiranjem doprinijeli razvoju sporta na teritoriji bugojanske općine. Posebna priznanja dodijeljena su Ahmedu Mašetiću, RTV Bugojno, portalima Bugojno-danas.info i Bug.ba, i JU “Dom zdravlja“.

Diplomama je nagrađeno devetnaest perspektivnih sportista, izabranih od strane istog broja sportskih klubova u Bugojnu. Pokrovitelj manifestacije bila je Općina Bugojno, a nagrade najboljim sportašima uručio je načelnik Hasan Ajkunić.

Dnevnik.ba

 

Tagovi:

Article_Bottom_970x250