Article_Top_970x250

Profesor spolno uznemiravao dijete više od dvije godine: "To su bile pedagoške metode"

osuđen na uvjetnu

Profesor spolno uznemiravao dijete više od dvije godine: "To su bile pedagoške metode"

kol 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Ivica Galović/Pixsell

U svojoj obrani profesor je sve porekao, a neprimjerene dodire pokušao je prikazati kao oblik pedagoške metode.

Profesor jedne škole na sjeverozapadu Hrvatske nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora te uvjetno na tri godine zbog spolnog uznemiravanja djeteta mlađeg od 15 godina. A osim toga, izrečena mu je i zabrana rada u trajanju od pet godina.

Osumnjičeni se u optužnici tereti da je od ožujka 2015. do listopada 2017., u cilju zadovoljenja spolnog nagona i uspostavljanja intimne veze s djetetom kojem je predavao, neprimjereno istog dodirivao mimo njegove volje, te govorio da mu je "više od profesora", piše 24 sata. 

Sud smatra da je svojim postupcima i izgovorenim riječima povrijedio spolni integritet djeteta.

U svojoj obrani profesor je sve porekao, a neprimjerene dodire pokušao je prikazati kao oblik pedagoške metode.

Odlučujući o visini kazne sud je vrednovao činjenice da je profesor u 70-im godinama, u mirovini, otac dvoje odrasle djece te da nikad nije bio prekršajno ni kazneno osuđivan. Sud je također razmotrio i da je uznemiravanje trajalo dvije i pol godine te da je postajalo sve intenzivnije i upornije.

Ukoliko prekrši uvjetnu, u kaznu će mu uračunati mjesec dana provedenih u istražnom zatvoru nakon uhićenja u listopadu 2017. godine, a profesor će morati platiti i sudske troškove od 5000 kuna.

Dnevnik.ba