StoryEditor
reakcija

PROFESOR LASIĆ O KOMŠIĆEVOM POZIVU NA "UZIMANJE PUŠAKA": "Ovaj je još bolesniji i bezobrazniji od onoga istog prezimena, opet bi u “ratno Predsjedništvo”

Piše desk  /  01.03.2022., 16:07h
Podsjećamo, Komšić je obraćajući se Bošnjacima okupljenima na jednoj javnoj tribini u Stocu poručio da uzmu puške u ruke jer će rata biti.

-Ovaj je još bolesniji i bezobrazniji od onoga istog prezimena: opet bi u “ratno Predsjedništvo”, pa šta košta da košta: sram ga i stid bilo …”, napisao je na Facebooku sveučilišni profesor Mile Lasić kratko i jezgrovito komentirajući huškački i skandalozni govor Ive Komšića u Stocu od prije par dana, javlja HMS.

Profesor Lasić ovime “bolesniji i bezobrazniji od onoga istoga prezimena”, dakako, misli na drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića.

Podsjećamo, Komšić je obraćajući se Bošnjacima okupljenima na jednoj javnoj tribini u Stocu poručio da uzmu puške u ruke jer će rata biti.

Dobio sam uznemiravajuću vijest. Bit će rata, uzmite puške. Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg je rekao da je NATO rasporedio elemente svojih snaga za brzo djelovanje na kopnu, moru i zraku. Naglasio je da će te snage braniti svaki pedalj NATO-a, da će nastaviti pružati podršku Ukrajini kao i drugim državama u regiji u kojima prijeti Rusija. Slušajte sada – Gruziji, Moldaviju i Bosnu i Hercegovinu. Dakle, nije slučajno Putin prije dva dana nabrojao nas da BiH spada u zonu interesa Rusije. Ukrajina nije u NATO-u. Nisu ni Srbija, ni mi. U NATO-u su i Crna Gora i Sjeverna Makedonija. Albanija je u NATO-u, mi nismo u NATO-u – kazao je, između ostalog, Ivo Komšić.

Mile Lasić umirovljeni je profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na kojem je predavao od pokretanja studija politologije.

Smatra ga se vodećim eurologom u BiH i jednim od najboljih politologa u bivšoj Jugoslaviji.

Posebno su značajne njegove knjige koje govore o tematici Europske unije te integriranja u istu poput “Europska unija – nastanak, strategijske nedoumice i integracijski dometi”, “Uzaludni proeuropski pledoaje – prilozi ‘refleksivnim modernizacijama’”, “Transnacionalne socijalizacije politike i institucije Europske unije”, ali i “Aporije multikulturalnosti u svijetu i kod nas.”

Lasić je pisao i za mnoge istaknute tiskovine u BiH poput Večernjeg lista, Dnevnog lista, Oslobođenja i drugih.

Profesor Lasić rođen je u mjestu Uzarići pored Širokog Brijega, bio je jugoslavenski i bh. diplomat u Njemačkoj, a posljednjih petnaestak godina proveo je na mostarskom Sveučilištu.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 17:36