Article_Top_970x250

Produljen istražni zatvor ocu koji je bacio djecu s balkona

zbog opasnosti od ponavljanja djela

Produljen istražni zatvor ocu koji je bacio djecu s balkona

svibnja 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Četvero djece, koja su nakon tragičnog događaja bila u zadarskoj Općoj bolnici i KBC-u Zagreb, otpuštena su na kućnu njegu i u pratnji majke i socijalnog radnika smještena su u SOS dječje selo.

Josipu Rođaku (54), ocu koji je četvero djece bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu, produljen je u ponedjeljak istražni zatvor za još dva mjeseca.

-Istražni zatvor produljen je zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog osobito teških okolnosti samog djela, a radi se o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora - rekao je novinarima ispred zgrade Županijskog suda sudac istrage Hrvoje Visković nakon ročišta koje je održano videolinkom budući da je okrivljenik u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Na tu odluku moguća je žalba u roku od tri dana nakon što je 54-godišnjak i njegov odvjetnik prime.

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u petak je podiglo optužnicu za četiri teška pokušaja ubojstva protiv 54-godišnjeg Rođaka, oca koji je 28. veljače četvero djece bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu, s visine oko šest metara. Zadarski sud nakon zaprimanja optužnice treba sazvati sjednicu Optužnog vijeća koje optužnicu može potvrditi, odbaciti ili je vratiti tužiteljstvu na doradu.

Glasnogovornik zadarskoga Županijskoga državnog odvjetništva Duško Berović rekao je da je za završetak istrage ključno bilo vještačenje koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neubrojiv pa se optužnica ne poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. To znači da će mu se suditi u tzv. redovitom postupku, iako će rasprave biti tajne "jer je riječ o zaštiti interesa djece".

Četvero djece, koja su nakon tragičnog događaja bila u zadarskoj Općoj bolnici i KBC-u Zagreb, otpuštena su na kućnu njegu i u pratnji majke i socijalnog radnika smještena su u SOS dječje selo, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

Tagovi: