StoryEditor

Prodali Todorićevu vilu, ali helikopter i jahtu ne smiju

Piše D  /  31.10.2017., 09:10h

Kako je u ponedjeljak priopćio Agrokor, proces prodaje Ville Castello s posjedom koji se nalazi u Medveji, općina Lovran, a u vlasništvu Agrokora je od 1999. godine započeo je u kolovozu ove godine.

Radi se o nekretnini koja nije neophodna za Agrokorovo poslovanje te za čiju je prodaju angažiran Croatia Sotheby’s international Reality, hrvatska franšiza Sotheby’s International Realty, vodeće globalne tvrtke za posredovanje u prodaji nekretnina. Tražena cijena Ville Castello bila je 7 milijuna eura (bez PDV-a).

– U procesu prodaje ova je nekretnina uz veliki interes kupaca postigla najvišu cijenu od 8 milijuna i 115 tisuća eura (plus pripadajući porez), koja je zaprimljena od strane slovačkog investitora.  Proces prodaje odvijao se u dvije faze. U prvoj fazi zaprimljeno je šest indikativnih ponuda od raznih međunarodnih investitora za koje je osiguran obilazak nekretnine. Druga faza uključivala je predaju obvezujuće ponude s rokom isteka do 16. listopada 2017. godine, u kojoj su nakon daljnjih pregovora s potencijalnim kupcima zaprimljene dvije finalne obvezujuće ponude. Dostava obvezujućih ponuda je uključivala i uplatu od 10 posto tražene cijene i parafiranje Ugovora o prodaji – priopćio je Agrokor.

Založno pravo na helikopter i jahtu

Istovremeno, obustavljen je proces prodaje pokretnina u vlasništvu Agrokora, jahte i helikoptera, koji su za razliku od Ville Castello opterećeni založnim pravima.

Kako su obje pokretnine opterećene založnim pravom u korist Addiko banke, a pravni timovi nisu uspjeli pronaći za banku prihvatljivo rješenje o prebacivanju zaloga na sredstva ostvarena prodajom, procesi prodaje ovih pokretnina morali su biti zaustavljeni. Proces prodaje moći će ponovno biti pokrenut po postizanju nagodbe.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:01