StoryEditor

Procurio prijedlog promjene formata Lige prvaka: Poprilično bi pomogao hrvatskim klubovima...

Piše D  /  12.06.2019., 09:06h

I dok se Andrea Agnelli, čelnik Juventusa i europskog udruženja klubova (ECA-e), zalaže da se Liga prvaka igra u četiri skupine s po osam klubova i da osam najlošijih klubova ispada u Europa ligu, pojavili su se zagovornici drugog sustava natjecanja.

Njihova ideja, koja će biti predstavljena u rujnu na sastanku ECA-e, jest da se Liga prvaka proširi na 40 ili 48 klubova. To znači da bi bilo osam skupina s po pet ili šest klubova, ali i dalje bi se u grupnoj fazi odigralo manje utakmica nego prema Agnellijevom prijedlogu. 

"UEFA je pod pritiskom da se odluči za promjene do kraja godine. Za promjenu, pritisak ovaj put ne prave klubovi iz najvećih europskih zemalja", otkriva Times. 

Navodno tu inicijativu predvode Ajax, Celtic i klubovi iz Švicarske i Grčke kojima bi takav format natjecanja puno više odgovarao jer bi imali veće šanse za plasman, a neki bi prvaci tih zemalja i izravno imali osiguran plasman u grupnu fazu.

Novi format bi pomogao i hrvatskom prvaku jer bi mu prema sadašnjem sustavu kvalifikacija bilo teško upasti među 32 kluba.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:24