Article_Top_970x250

Procurio još jedan dizajn novog dresa: 'Vatreni' 2020. kao '98.

novi/stari izgled

Procurio još jedan dizajn novog dresa: 'Vatreni' 2020. kao '98.

pro 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Twitter, Siniša Hančić/PIXSELL

Kockice, kvadrati, rombovi... Posljednjih se tjedana aktualizirala tema novog dresa Hrvatske za Euro 2020., a ideja ne nedostaje. Hoće li naši posegnuti za provjerenom kombinacijom iz Francuske?

U kakvom će dresovima hrvatska nogometna reprezentacija istrčati na Euru 2020. službeno će biti poznato u proljeće iduće godine, uoči prvih dvaju pripremnih utakmica u ožujku.

Društvenim mrežama pa i medijima proteklih su tjedana kolale fotografije navodnoga novog domaćeg dresa na kojem je uzorak kvadratića različitih veličina i koji nalikuje na popularni QR kod, prenose 24sata.hr.

Prenijela ga je popularna i pouzdana stranica Footy Headlines, a na Twitteru je u utorak procurio još jedan mogući dizajn.

Radi se o dizajnu na kojemu dominira bijela, a ne crvena boja kao što je bio slučaj s onim koji je izazvao brojne polemike i nezadovoljstvo navijača.

Na njemu su kvadratići zapravo rombovi, nakošeni su i podsjećaju na dres kojega su "vatreni" nosili na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. i proslavili domovinu osvajanjem bronce. A ima i uporišta u vizualu HNS-ova slogana "Budi ponosan".

Kvadratići idu preko desnog rukava i sežu sve do dijela rezerviranog za prezime i broj igrača. S unutarnje strane dresa nazire se uzdužna traka s uzorkom kvadratića, koji je i u podnožju broja, a dres ima i blagi ovratnik.

Radi se o ilustraciji koja je neslužbena, ali u iščekivanju službene objave dresa do koje ima još nekoliko mjeseci grafički dizajneri objavljuju svoje prijedloge. Koliko su daleko od istine, vidjet ćemo na proljeće.

Dnevnik.ba